Hjem

 

Lige nu og endnu ikke en UFO

 

Til transport af ting og sager

 

Bord dæk dig

 

Pynt til væggene

 

Til at slumre under

 

Til sengen

 

Op under jul

 

Børnenes favoritter

 

Petitte´rier

 

UFO´erne kommer - måske

 

Free Style Quilt

 

Tag en lap og lad den vandre

 

Tips, tricks & lekture

 

Kurser jeg har været på

 

Projekt Puttetæpper

 

Shopping på nettet

 

Links

 

Kontakt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helnæs Sommer 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mange blokke små...

_______________________________________________________________

 

 

  1. juni 2008 Så mange blokke...

 

Mange flere end jeg på nogen måde havde forestillet mig. Hvor er det bare fantastisk!!!

 

 

Dette er dagens høst af blokke og der kommer vel 25-30  mere og så har jeg selv 10-12 i en skuffe. Så nærmer det sig de 100!

Alle disse blokke er syet af patchworkere rundt omkring i Danmark efter jeg i begyndelsen af maj opfordrede gamle "Ud i det blå - månedsprokekt - damer " til at sy en blok eller to af deres rester herfra, aflevere den hos "Hannes" inden 1. juni og at jeg så ville tage mig af resten.

Idéen opstod da jeg, efter at have samlet mine "Ud i det blå" blokke på en alternativ måde, havde en del tilbage og også ret meget stof. Det skulle da bestemt bruges godt og så var "Puttetæpper" jo et oplagt valg. Jeg tænkte at andre nok også havde lidt stof tilbage og så var det jo bare at skrive til Hanne og hun var straks med på idéen.

Vi talte om, at der nok kom 2 eller 22 blokke, men noget i denne stil havde vi slet ikke forestillet os. Nogle har syet en enkelt blok eller to andre har syet op til 15 stk. Det er bare så fantastisk. Tusind tak alle sammen for jeres fantastiske (for-)arbejde, nu er det så op til mig at komme videre.  

I (og alle andre) vil her på disse sider kunne følge mine fremskridt, men vær tålmodig, jeg har lige lidt der skal gøres færdig - eller i hvert fald færdig til et liv som UFO inden jeg går igang!

Jeg kan næsten ikke vente.....

 

 

Her ses et skønt bjerg af stof og mellemfor som "Hannes" sponsorerer til færdiggørelse af tæpperne.

Tusind TAK for det.

 

 

5. juni - kom dette skønne bidrag fra Lene i Trajbjerg ind af døren her hos mig! Tak for det!

 

 

 

Og jeg fik fundet mine egne retsblokke frem, presset og "afpappet" dem. Der var nu en del - herligt!

 

 

 

 

12. juli - kom de sidste blokke så med posten fra "Hannes" og det passer helt perfekt i mine planer. Nu er det sommerferie og der bliver lidt tid til sammen med Julie at sortere blokkene i bunker til de enkelte tæpper. Men først skal alle blokkene lige presses og skæres til... 

 

 

 

 

Sådan ser 95 nypressede blokke ud! Er det ikke bare et skønt syn?

 

 

 

5. juli - nu begynder legen! For mig er det virkelig helt fantastisk sjovt at have en sådanne stak blokke at frådse med, uhm...

Efter længe at have overvejet hvilken strategi jeg skulle lægge for dagen ift. at dele blokkene op til de enkelte projekter, er jeg kommet frem til, at de bliver opdelt efter farver. Altså: grøn/orange/hvid, blå/hvid, blå/orange/hvid...

Så vil jeg jo ende ud med en hel del blokke der indeholder både blå, grøn, orange og hvid - og dem vil jeg så se på til den tid. Når jeg har valgt denne fremgangsmåde er det for at få så forskellige tæpper som muligt; for både  børnenes og min skyld.

Jeg har givet mig selv den udfordring, at blokkene i de enkelt tæpper skal sætte sammen på forskellige måder. Det vil give stor forskellighed i udtryk og nok lidt hovedbrud til mig!

 

 

 1. top

 

6. juli første quilte-top færdig.

Jeg tror (indtil videre i hvert fald), at jeg vil sy quilte-toppene sammen først og så derefter lægge sammen med mellemfoer og quilte. Men måske jeg kommer på andre tanker inden længe?!

 

 

 2. top

 

30. juli - så  er anden quilte-top færdig. Og den tredie er godt på vej...

 

7. august - næste top er nu klar. Der er ikke længe til træf!!! Jeg er spændt på hvor meget, jeg mon når inden da... Jeg vil jo så gerne have nogle tæpper med til Odense!

Nå, men 1. top bliver imorgen sendt til quiltning hos Quiltfant , så dér bliver "bare lidt" kant-arbejde tilbage til mig. 

 

 3. top

 

I aftes var jeg lige bunken med resten at blokkene igennem - det er dem med alle farver i - og der er bare så mange tilbage. Det er skønt! Jeg tror, jeg vil starte med at rette de blokke til der har brug for det og så få dem opdelt i tæppebunker. Jeg er spændt på hvor mange tæpper det kan blive til. To eller måske endda tre...

 

13.  august - så er der endnu en top klar. Her har jeg været ved at lege med flying geese, trekanter og buer på kanterne. Så er det jo jeg lige må spørge  mig selv, hvorfor det skulle være nu hvor jeg er under lige lidt tidspres, at jeg skulle til at lave buer (noget jeg ikke har prøvet før) og helt ærligt, så er det absolut ikke noget fornuftigt svar på det.  Men det var sjovt!

 

 

 4. top

 

De næste 16 blokke er sat op  og jeg har skåret stof, så der kan komme "stjerner" mellem blokkene, så nu iler jeg til symaskinen...

 

14. august - Hvad man dog kan nå sådan en aften hvor ungerne falder helt eksemplarisk i søvn, manden er taget ud af huset og der er en god krimi i cd-afspilleren...

 

 5. top

 

Nu mangler jeg bare at sy den sidste top i denne omgang. Der jo bare det, at jeg er krimi´man, så der bliver intet syet på en torsdag aften. 

 

18. august - så er sidste top syet... Og jeg iler til quiltningen... 7½ dag igen til træf!

 

 6. top

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22. august

Top nr. 5 er afleveret hos Quilteriet og skal nok blive klar til træf.

Jeg quilter på livet løs på min dejlige Brother symaskine og det går indtil videre planmæssigt frem... Uha, hvor jeg bare har det sjovt, selv om jeg nu nok tror, at min mand ser meget frem til at sidde sammen med mig i sofaen om aftenen i stedet for at nyde synet af min ryg ved symaskinen... Og jeg glæder mig til at komme videre med min "Dus med himlens fugle" BOM...

 

 

29. august: Og her er den så - en god stak quilts!

 

 

Det er fredag middag og jeg er færdig. Nå jeg, alså lige bortset fra label bagpå, men noget skal jeg jo også lave i aften. Men nu er det tid til forkost og så en lille slapper i sofaen. Senere idag vil min far Torben Aastrup tage billeder af alle tæpperne (tak for det), så de skal nok komme her hvert og et med quiltning og det hele.

 

3. september 2008:

Er nu ved at være kommet mig over Træf 2008 - hvor var det bare skønt! Og hvilken fornøjelse at kunne aflevere en stak på 6 quilts i Puttetæppeboden.

 

 

 

Her kommer billeder af de enkelte tæpper, nyd dem:

 

 40"x52"

Dette tæppe er quiltet af Camilla fra Quiltfant. Der er søde sommerfugle i de hvide blokke og blomster i kanten - et rigtigt pigetæppe.

 

 

 44"x53"

Jeg har selv quiltet det blå tæppe. Det er quiltet i syningerne inden for stolperne og også i de forskellige blokke. I kanten har jeg bare quiltet trekanter.

 

 

 46"x46"

Her har jeg quiltet diagonalt mellem "hjørnerne" på stolperne. Det ses ikke så tydeligt her, men det gav et fint quiltet stjernemønster.

 

 49"x49"

Da jeg gik i gang med dette tæppe (det sidste jeg quiltede) var det somom det var quiltningen og ikke jeg der bestemte mængden der skulle quiltes. Så det blev meget! 

I møller, gæs og "vinduer" i kanten er quiltet i lige linier. Omkring "vinduerne" i det hvide har jeg frihåndsquiltet doodeling og i de blå kanter er quiltet en hjerteranke efter hovedet. Hvor var det bare skønt at slippe de lige linier, som jeg ellers har quiltet efter, og få lide mere sving i quiltningen.

 

 

 50"x50"

Her er det Lisbeth fra Quilteriet der har været i gang med et skønt væld at blomsterranker!

 

 

 47"x56"

Sidste tæppe i denne omgang. Jeg har quiltet mellem alle rammerne og i kanten har jeg, ved hjælp af quiltepapir, quiltet et buet mønster.

 

Alle lukkekanter er syet på på maskine. Det har været super god træning for mig. Det blev bedre hen af vejen, men der er nu nogle tæppers arbejde endnu inden jeg er helt god til det.

 

Nå, blå-quilte-piger. Så er det slut for denne gang. Endnu engang tak til jer alle: Karen, Anette, Lilly, Anne-Lise, Lene, Pia, Lissy, Anni, Ellen, Hanne, Vivi, Jette, Hanne, Ester, Anni, Lotte, Karen, Lydia, Karen Lise, Quiltere fra Støberigården på Mors og ikke mindst "Hannes".

Uden Jeres opbakning til min idé havde der ingen tæpper været. Også tak for Jeres tillid til, at jeg kunne få noget godt ud af alt det arbejde I har lagt for dagen. Det har været super sjovt og meget lærerigt for mig og jeg har nydt arbejdet hele vejen!  Maria

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MomaQuilt

 - en side til inspiration